Од каков материјал е стопена крпа во маската направена од | ЈИНХАОЧЕНГ

Во изминатите две години, новиот вирус на круната беснее и епидемијата на новата круна е сериозна во странство. Ние, обичните луѓе, треба строго да се заштитиме, да обрнеме внимание на носење маски (маски за еднократна употреба, медицински маски за еднократна употреба или маски KN95, маски N95) и да обрнеме внимание на социјалното дистанцирање и да се насочиме кон овие јас. За познавање на заштитата, можете да се повикате на најдобрите практики на Кина за превенција од епидемија. На овој начин, нашето здравје, вклучително и вашето семејство, пријатели, колеги, итн., Може да се држи подалеку од вирусот и да ужива во животот.

https://www.jhc-nonwoven.com/disposable-mask-n95-reusable-and-washable-masks-jinhaocheng.html

Така, денес, заедно со Jinин Хаоченг, производител на растопена крпа ( материјал за маски ), да научиме како е направен материјалот од растопена крпаво маски. 
https://www.jhc-nonwoven.com/disposable-protective-facial-mask-for-d Daily-usage.html 
Melt blown cloth is mainly made of polypropylene, and the fiber diameter can reach 1 to 5 microns. There are many voids, fluffy structure, and good anti-wrinkle ability. These ultra-fine fibers with unique capillary structure increase the number and surface area of ​​fibers per unit area, so that the растопена крпа has good filtration, shielding, heat insulation and oil absorption. . It can be used in the fields of air, liquid filter materials, isolation materials, absorption materials, mask materials, thermal insulation materials, oil absorption materials and wipe cloths.

https://www.jhc-nonwoven.com/disposable-mask-n95-reusable-and-washable-masks-jinhaocheng.html

Секој знае дека медицинските маски содржат слој од растопена крпа, па од каков материјал е медицинска маска, ткаенина што се разнесе?

Ткаенината разнесена ткаенина што се користи во маската е изработена од полипропиленски материјал, а крпата што се топи е исто така изработена од полипропиленски материјал наречен високо-топено масно влакно. Тоа е еден вид ултра-фина електростатичка ткаенина, која ефикасно може да користи статички електрицитет за да апсорбира вируси, прашина, капки, ова е исто така важна причина зошто маските можат да ги филтрираат вирусите. Медицинските маски обично користат повеќеслојна структура, наречена СМС-структура: еден spunbond слој (S) од двете страни. Во средината има еден слој или повеќе слоеви на топење (М). Најдобар материјал за слојот што се топи е крпа што се топи. Тоа е главниот материјал за филтрирање на маски од вируси, и средна М-ткаена ткаенина разнесена со стопен слој. Всушност, овие три слоја се неткаени ткаенини, а суровините се полипропилен, но процесот на производство е различен. Меѓу нив, дијаметарот на влакното на преврзаниот слој на внатрешната и надворешната страна е релативно дебел, околу 20 микрони; дијаметарот на растопените растителни влакна во средниот слој е само 2 микрони, што е направено од полипропиленски материјал наречен високо-топено масно влакно. Кревка е и не може да се измие со вода или да се испрска со алкохол. Дури и ако е влажно и сушено, ќе го оштети ткивото на влакната и ќе предизвика дупки. Ако вирусите влезат низ дупките, маската ја губи заштитната способност.

Со тешката состојба на тековната епидемиска ситуација, маските станаа неопходен елемент во нашиот патувачки живот. Ајде да разбереме зошто маските можат да спречат вируси? Пред с all, обемот на коронавирус е 80 ~ 120nm, бидејќи обично е прикачен на телесните течности и се испрска. , Значи, генерално е поголем од 0.1um (0.1 микрон (um) = 100 нанометри (nm)). Платното што се топи користи полипропилен како главна суровина, а дијаметарот на влакната може да достигне 0,5-10um. Ако е вирус прикачен на телесните течности, може да се филтрира.

Преку горниот вовед, дали знаете повеќе за маските?

За професионално знаење и консултации за Неткаен ткаенина разнесена од топење,Неткаен готовиот производ,Spunlace неткаен ткаенини,Филтер Неткаен ткаенини,Чувството на игла-удирани со тупаници Неткаен, вие сте добредојдени да се поврзеш Џин Haocheng неткаен материјал. Doе се потрудиме да ви служиме.

Нашата почетна страница: https://www.jhc-nonwoven.com/ ; E-mali: hc@hzjhc.net; lh@hzjhc.net


Време на објавување: 29 јули -2021 година
WhatsApp Интернет разговор!