5 апликации за да се види развојот на неткаени ткаенини | ЈИНХАОХЕНГ

China is the world's major consumer of неткаени ткаенини за прскање со топење, with the consumption per capita of melt-spraying non-woven fabrics exceeding 1.5kg. Although there is still a gap between China and developed countries such as Europe and the United States, the growth rate is obvious, which also indicates that China's melt-spraying non-woven fabric industry has further space.

Поради високата цена на набавка на опрема и високата цена на производство и работење, високата цена на стопените распрскувачки производи, заедно со недостаток на разбирање за перформансите и употребата на производите, прават пазарот на стопен спреј да не се отвори, а поврзаните претпријатија се се борат, се борат да работат. Следното е анализа на трендот на развој на индустријата за неткаени ткаенини со спреј за топење.

Melt-sprayed non-woven cloth is the "heart" of surgical masks and N95 masks.The analysis of melt-spraying non-woven fabric industry indicates that the more important melt-spraying non-woven fabric for medical masks has fewer enterprises to provide

https://www.jhc-nonwoven.com/melt-blown-fabric-for-mask-jinhaocheng.html

China's melting spray nonwoven manufacturing has two types of continuous and intermittent, continuous production line is mainly imported melting spray die head, the other parts of the assembly line by the enterprise itself. With the improvement of China's manufacturing level in recent years, domestic melting spray die head has gradually gained more market share.The development trend of melt-spray nonwoven fabric industry is analyzed from five major applications.

1. Апликација во полето за прочистување на воздухот

Анализа на трендот на развој на индустријата за неткаен материјал со распрскувач, што се користи во прочистувачите на воздухот, како супер-висока ефикасност, високо-ефикасно јадро на филтерот за воздух и се користи за груба и средна ефикасност на филтрирање на воздухот со голема брзина на проток.

Има предности на мала отпорност, висока јачина, одлична киселина и алкална отпорност, отпорност на корозија, стабилна ефикасност, долг век на траење и ниска цена. Нема краток лапав феномен на филтер-материјал да паѓа во прочистениот гас.

2. Примена во медицинската и здравствената област

Водоотпорната уста изработена од крпа за топење и прскање има мала респираторна отпорност, нема задушен воздух и ефикасност од прашина до 99%. Широко се користи во болници, преработка на храна, рудници и други работни места на кои им треба отпорен на прашина и отпорен на бактерии.

Производот е изработен од антиинфламаторно и аналгетско филмче после посебен третман, со добра пропустливост на воздухот, нетоксични несакани ефекти и лесен за употреба. СМС-производите комбинирани со врзана крпа се користат во производството на хируршка облека и капи и други санитарни производи.

3. Течни материјали за филтрација и дијафрагма на батеријата

Ткаенина со прскање од полипропилен се користи за филтрирање на киселина и алкална течност, масло, масло и други одлични перформанси, се смета за добар мембрански материјал од страна на индустријата за батерии дома и во странство и е широко користен, не само што ја намалува цената на батеријата , поедноставете го процесот и значително намалете ја тежината и волуменот на батеријата.

4. Материјали кои апсорбираат масло и индустриска крпа за бришење

Сите видови материјали кои апсорбираат масло, направени од крпа за топење и прскање од полипропилен, можат да апсорбираат масло до 14-15 пати од сопствената тежина. Тие се широко користени во инженерството за заштита на животната средина и инженерството за одвојување на маслена вода. Покрај тоа, тие можат да се користат како чисти материјали од масло и прашина во индустриското производство. Овие апликации им даваат целосна игра на својствата на самиот полипропилен и на апсорпцијата на ултра-ситните влакна произведени со топење и прскање.

5. Материјали за топлинска изолација

Просечниот дијаметар на растопените млазни растителни влакна е помеѓу 0,5 и 5 милиони, а специфичната површина е голема. Голем број на микро пори се формираат во ткаенината, а порозноста е висока. Оваа структура складира голема количина на воздух, ефикасно може да спречи загуба на топлина, има одлично зачувување на топлината, широко се користи во производството на облека и разни видови материјали за топлинска изолација.

Анализата на развојниот тренд на индустријата за неткаен материјал за прскање со топење, како што се кожена јакна, скијачка јакна, ладна облека, памучна селска ткаенина и сл., Има предности на мала тежина, топлина, без апсорпција на влага, добра пропустливост на воздухот, не мувла

Во борбата против епидемијата, неткаените ткаенини со растопување покажаа одлични функции за заштита и изолација, добија препознавање и корист на пазарот и доведоа до голема експанзија.

https://www.jhc-nonwoven.com/melt-blown-fabric-for-mask-jinhaocheng.html


Време на објавување: 14.09-2020
WhatsApp Интернет разговор!